PASTRAREA BIJUTERIILOR

Bijuteriile trebuie pastrate in casete compartimentate pentru a separa articolele în funcţie de materialele din care sunt confecţionate sau saculeti din materiale textile foarte fine, netede care nu se scamoseaza.
Casetele de bijuterii se pastreaza in spatii ferite de praf, lumina, umiditate si murdarie.
Bijuteriile din aur sau argint nu se pastreaza impreuna cu bijuterii din otel, bronz, alama, aliaj comun sau placate.
Tratati cu atentie deosebita bijuteriile gravate. Acestea se pot zgaria usor, fatetele se pot deteriora. Evitati contactul acestora cu metale sau orice alti agenti care le-ar putea degrada. Pastrati-le in cutii, in compartimente speciale, captusite cu material textil moale sau in saculeti de catifea sau matase, fiecare separat.

PURTAREA BIJUTERIILOR

Argintul este un metal pretios, iar in anumite conditii oxideaza. Oxidarea argintului 925 este un proces natural, prin care acesta isi schimba nuanta si este acoperit cu un strat galbui, maro mat, dand metalului pretios un aspect tern. Bijuteriile din argint pot oxida chiar si nepurtate, doar prin simplul contact cu aerul. Argintul placat cu rodiu are o rezistenta mai mare in procesul de oxidare, dar si acesta poate oxida in timp.

Nu supuneti bijuteriile la socuri mecanice: izbituri, lovituri etc.

Nu supuneti bijuteriile la contactul cu apa si produse chimice: spray-uri, detergenti, inalbitor, clor, diluanti etc.

Nu expuneti mult timp bijuteriile la soare intrucat acestea isi pot pierde din luciu sau se pot decolora.

In cazul bijuteriilor placate, contactul cu transpiratia poate provoca deteriorari ale stratului de material placat.

Nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor sportive, casnice sau alte activitati in timpul carora acestea se pot zgaria, deteriora, deforma sau chiar rupe. In cazul bijuteriilor cu gravura, acestea se pot zgaria, sparge sau deteriora.

Deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile deoarece manevrarea brusca a sistemului de inchidere poate duce la defectarea acestuia.

Produsele din piele naturala se pot deteriora daca nu sunt purtate si pastrate corespunzator. Acestea nu trebuie supuse contactului zilnic cu apa sau cu produse chimice (spray-uri, detergenti, inalbitor, clor, diluanti etc.) pentru ca exista riscul sa se desfaca sau sa se decoloreze.

Loading...